«A la poesía que me ha dado tanto» compleix un any

Nura Portella (Barcelona – 03/02/2018)

La poeta Luisa López Gómez va voler celebrar ahir el primer aniversari de la seva segona obra, A la poesía que me ha dado tanto, envoltada dels seus familiars, amics i seguidors. La barcelonina va oferir un recital emotiu acompanyat de música en directe i on hi van participar altres companys de professió.

L’acte va tenir lloc al bar Konbe, situat al carrer Déu i Mata, el Barri de les Corts, i va començar amb la popular declaració de intencions de l’autora, desitjant que tot el públic assistent s’ho passes de “poeta madre”. Tot i que el recital era per celebrar el primer aniversari de la publicació de A la poesía que me ha dado tanto, a l’inici del recital es van recordar alguns dels poemes més destacats de la seva primera obra, Soledad no elegida, sentimientos desconocidos.

DSC_0409
Luisa López Gómez va anunciar ahir que està treballant en el seu tercer poemari de cara al 2019

Entre els convidats a participar en aquesta festa poètica estaven dues companyes seves, Elena Peralta i Isabel Abad, que a banda de dedicar-li unes boniques paraules a l’amfitriona van recitar poemes tant de la primera com de la segona obra. La primera va destacar que Luisa López està avançant molt ràpidament dins “aquest complicat món de la poesia” tot fent un repàs de la seva trajectòria. Abad en canvi, va voler llegir una part del pròleg de Soledad no elegida, sentimientos desconocidos on es descriu a la poeta com “una suave brisa que esconde un huracán de sentimientos”. A més, ella i la pròpia Luisa van protagonitzar un dels moments més emocionants del vespre quan van recitar juntes uns versos del poema “Pensamientos Fugaces”.

D’aquesta manera, el recital es va estructurar amb dues parts segons els dos llibres, encra que també va incloure-hi en exclusiva el poema «Dilación» de la obra en la que està treballant. La primera part va ser més intensa amb poemes d’un to melancòlic, en canvi, la segona va estar protagonitzada per poemes més romàntics. Així, l’autora, que a més es una habitual de revistes literàries, programes de ràdio i recitals, va voler repassar la seva trajectòria a través dels seus poemes. Tot això va estar acompanyat per la guitarra de Jordi Albero, que va aprofitar per cantar  un parell de cançons seves.

L’acte estava previst que tingues lloc la setmana passada però el mal temps va obligar a aplaçar-lo fins ahir divendres. En acabar, l’autora no va dubtar en sortejar els seus dos llibres entre els assistents, a qui va oferir el que ella mateixa va anomenar “una barra lliure de llaminadures, ja que es tracta d’una festa d’aniversari”.

 

 

 

Deja un comentario